I AM NOT OKAY WITH THIS er en ny Netflix-serie, der byder på en skønt genre-mix. Det er en “coming-of-age” historie med velkendte horror-skuespillere i spidsen. Faktisk er eneste minus ved Netflix-serien, at den er så kort. Læs vores I Am Not Okay with This sæson 1 anmeldelse her!

I Am Not Okay with This er en ny Netflix-serie, der byder på en skønt genre-mix. Den er baseret på en tegneserie, og denne adaption er simpelthen perfekt. Vi er ude i en form for fantasy-horror-komedie, men det dækker alligevel ikke helt nok.

Netflix-serien består af afsnit på knap en halv time hver, hvilket betyder, den er set alt for hurtigt. Så kan vi til gengæld se frem til en sæson 2, der forhåbentlig offentligøres meget snart. Sæson 1 ender nemlig på meget spændende vis!

Læs videre i vores spoilerfrie I Am Not Okay with This sæson 1 anmeldelse herunder. Vi har set alle afsnit i sæson 1 til denne anmeldelse.

Sophia Lillis er helt perfekt som Sydney

Den altafgørende hovedperson i denne nye Netflix-serie er Sydney. Det er nemlig hendes historie, vi får fortalt. Endda af hende selv, da hun bogstavelig talt er fortæller via den dagbog, hun bliver kraftigt opfordret til at føre. Hvis du har set traileren for sæson 1, så har du en god idé om hvad, du skal forvente.

Du vil dog ikke vide helt, hvor perfekt Sophia Lillis virkelig er som Sydney. Og selvom traileren giver dig et lille indblik i, hvordan hun interagerer med Stanley (Wyatt Oleff), så er det kun en lille bitte snas af, hvad der sker i sæson 1 af denne nye Netflix- serie.

Nu er det jo heller ikke første gang, Sophia Lillis and Wyatt Oleff arbejder sammen. De var begge med i den nye filmatisering af Stephen Kings IT, hvor de spillede henholdsvis Beverly Marsh og Stanley Uris.

Læs også: Vores anmeldelse af IT del 2 her >

Og jeg kan “afsløre”, at “Stanley” i I Am Not Okay with This er en meget anderledes type, end IT Stanley karakteren. Jeg var faktisk ikke særlig begejstret for Wyatt Oleff i IT. Jeg synes ærlig talt, han var ret irriterende. Heldigvis er jeg helt vild med ham i denne nye Netflix-serie, så det var nok mere hans karakter, der drev mig til vanvid.

Mellem de to IT-film formåede Sophia Lillis også lige at medvirke i HBO serien Sharp Objects. Her spillede hun den unge version af hovedkarakteren, der blev spillet af Amy Adams som voksen.

For en god ordens skyld vil jeg også lige nævne, at Aidan Wojtak-Hissong (Slasher) er ret vidunderlig som Sydneys lillebror, Liam. Det samme gælder Kathleen Rose Perkins, som spiller deres mor. Det er det nok ikke ordet “vidunderlig”, jeg ville bruge, men hun gør det sateme godt. Og så siger jeg ikke mere om dem for at undgå spoilers.

I Am Not Okay With This - Netflix anmeldelse

Stranger Things møder The End of the F***ing World

Selvom hovedrollen og en af de primære biroller spilles af skuespillere fra Stephen King-adaptationen, så er det ikke Stephen King-historier, denne serie minder os mest om.

Eller rettere, der er en meget oplagt sammenligning med en af de mest berømte Stephen King-bøger og karakterer. Når man ser Sydney i sin blodige kjole, er det nærmest umuligt ikke at tænke på Carrie. Hvis ikke du allerede vidste det, så var Carrie faktisk den bog (og film), der blev startskuddet til Stephen Kings imponerende karriere.

I I Am Not Okay with This er det dog en noget anden historie, vi er ude i, end den du kender fra Carrie. Det er stadig en coming-of-age fortælling, der resulterer i, at en pige med særlige, overnaturlige, evner står i en blodig kjole. Derudover er plottet (for det meste) noget mere letbenet og humoristisk. Noget man absolut ikke kan kalde Carrie!

Med denne nye serie er vi mere ud i en slags Stranger Things møder The End of the F***king World med en snert af Sex Education. Nå ja, og så er det også lige en hel del blod undervejs. Ikke mindst i sidste afsnit af sæson 1, hvor Sydney ender med sin blodige kjole. Og ja, alt dette giver tilsammen en helt fantastisk ny genre-serie på Netflix.

I Am Not Okay With This - Netflix anmeldelse

Se sæson 1 af I Am Not Okay with This på Netflix!

I Am Not Okay with This er blevet til en Netflix-serie af Jonathan Entwistle and Christy Hall. De har skabt serien baseret på tegneserien af Charles S. Forsman. Bemærk dog, at denne serie-adaption har en historie, der er noget anderledes end tegneserien, så du skal ikke forvente, at du kender plottet, selvom du har læst tegneserien.

Charles S. Forsman skabte også The End of the F***ing World tegneserien, der også er blevet adapteret som Netflix-serie. Sæson 1 af den serie udkom i oktober 2017, og sæson 2 kom i november 2019. Forhåbentlig skal vi ikke vente lige så længe på at få en sæson 2 af I Am Not Okay with This.

Jonathan Entwistle instruerede også de første fem afsnit af The End of the F***ing World samt kortfilmen baseret på samme tegneserie inden da. Han er derfor oplagt til fortsat at filmatisere Charles S. Forsmans fortællinger. For den anden skaber, Christy Hall, er det en debut som forfatter, skaber og producer. Perfekt start på karrieren, må man sige!

Eneste reelle minus ved I Am Not Okay with This er som sagt, at den er alt for kort. Især fordi den er så vanvittig underholdende og spændende, at man bare fortsætter og hurtigt ser den i én køre. Det gjorde vi i hvert fald, da vi skulle anmelde serien. Man ser den derfor lynhurtigt, og så vil man bare have mere!

I Am Not Okay with This udkommer på Netflix med hele sæson 1 den 26. februar 2020 kl. 9.

FAKTA

Skaber / Instruktør / Executive Producer: Jonathan Entwistle
Skaber / Manuskriptforfatter / Executive Producer: Christy Hall
Medvirkende: Sophia Lillis, Wyatt Oleff, Sofia Bryant, Kathleen Rose Perkins, Aidan Wojtak-Hissong, Richard Ellis

Plot

Syd tager livtag med skole, familie og en ugengældt forelskelse i sin bedste ven – og prøver at vænne sig til sine nye superkræfter.

Forfatter

  • ScreamQueen

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg