DEADPOOL & WOLVERINE er fuldstændig META-fantastisk. Der er et væld af Marvel cameos, popkulturreferencer og voldsomt meget blod. Jeg glæder mig allerede til at se den igen. Læs vores fulde Deadpool & Wolverine filmanmeldelse her!

DEADPOOL & WOLVERINE er ude i de danske biografer, og hvis du har været glad for Deadpool og Marvel-produktioner generelt, kan du godt glæde dig. Jeg har elsket Ryan Reynolds som Deadpool fra første øjekast, men alligevel blev jeg nærmest endnu mere begejstret for ham med denne.

LÆS OGSÅ

Vores anmeldelse af Deadpool 2 her >

Fra første Deadpool-film (dette er teknisk set Deadpool 3) har Hugh Jackman og Wolverine spillet en rolle. Nu er de så samlet, og det er helt fantastisk. Vi er stadig i den klassiske Deadpool-verden, hvor der tales direkte til publikum, ligesom skuespillere og karakterer blandes i et væk. Jeg elsker det!

Du kan læse videre på vores Deadpool & Wolverine filmanmeldelse nedenfor. Se filmen i de danske biografer fra 24. juli 2024. Måske endda mere end én gang!

Deadpool & Wolverine er META-fantastiske

Jeg vil gerne undgå spoilers, da Deadpool & Wolverine er fyldt med skønne overraskelser i form af cameos og de vildeste Marvel-referencer. Ja, og faktisk også diverse andre popkultur-referencer. Allerede i åbningsscenen danser Deadpool rundt til ‘N Sync, mens han slagter folk.

Og den helt store kampscene er med Madonnas “Like a Prayer” for fuldt smadder.

Men hvad handler filmen så om. Kort sagt er det den bromance, Deadpool og Ryan Reynolds har ventet på siden første film. Og egentlig også Hugh Jackman, lader det til, da Wolverine jo ellers blev begravet (bogstavelig talt) i Logan. Bare rolig, det er der også taget højde for i denne film.

Foruden konstant at tale om Hugh Jackman og Wolverine-karakteren i de to forrige Deadpool-film, har Ryan Reynolds og Hugh Jackman kørt en form for bromance battle via sociale medier sideløbende. Det var tydeligvis nok til, at Hugh Jackman måtte springe til, da muligheden blev aktuel.

Og så er vi ude i en multiverse-historie, der jo også har været brugt på tværs af diverse Marvel Studios film og tv-serier. Det betyder både en masse spændende karakterer og et par overraskende skuespiller cameos. Især én er højst uventet (og DC Comic-relateret), og det er META-fantastisk!

Deadpool & Wolverine (2024) – Anmeldelse

Deadpool vender hjem til Marvel og Disney

Det nævnes et par gange i filmen, at Deadpool-franchisen nu er vendt hjem til Marvel, der jo som bekendt er en del af Disney. Det er ikke ofte, at Disney bliver skudt i skoene, at noget bliver bedre af at blive opkøbt af dem. Men det vil jeg nu alligevel påstå er sket her.

Nu hvor Deadpool er blevet en del af MCU, får vi også den ikoniske Marvel-titelsang, hvor Ryan Reynolds simpelthen synger med på slutningen. Så er vi ligesom i gang. Og så nævnes det også. Mange gange. Rigtig mange gange!

Og FOX får da også lidt hug med på vejen, selvom det hele jo både er drillerier og jokes med et solidt gran sandhed. Det er skønt og helt perfekt for Deadpool. Desuden betyder skiftet til Marvel og Disney også, at budgettet er helt i top, og cameos er fra øverste hylde.

Det er ikke typisk, at pressevisninger er specielt festlige, men til Deadpool & Wolverine fik nørderne (undertegnede medie inklusiv) overtaget, og der blev grint og reageret som til en “almindelig” visning for fans.

Der blev sågar klappet på et tidspunkt, hvor en specielt stor (og derefter skæv) overraskelse kommer på banen. Det er en af de få gange, hvor det var helt fint med en pressevisning, da vi ellers typisk foretrækker at se lige præcis denne type film med ægte fans.

Se Deadpool & Wolverine i biografen nu!

Deadpool & Wolverine (eller Deadpool 3, om du vil) er instrueret af Shawn Levy, der også instruerede de to forrige Ryan Reynolds film: Free Guy og The Adam Project. Det er tydeligt, at Ryan Reynolds og Shawn Levy arbejder godt sammen, og her går det hele op i en højere enhed. Den højeste.

Faktisk bruger Deadpool betegnelsen “Marvel Jesus” om sig selv, og det er nok ikke helt galt. Dette er noget af de bedste fra MCU i årevis. Også selvom det er meget vildere og grovere end noget, man kunne slippe afsted med i en Avengers-film.

ET LILLE TIP

Optimalt har du set alt Marvel inden, men Loki-serien er især relevant for Deadpool & Wolverine. Det er trods alt en multiverse-historie, og TVA spiller en væsentlig rolle.

De to første Deadpool-film blev instrueret af hhv. Tim Miller og David Leitch. Sidstnævnte skulle lave The Fall Guy og derfor ikke var ledig til denne. Det er dog ikke til at mærke forskellen, da disse film først og fremmest er Ryan Reynolds, der i dén grad er i hopla med denne film. Ikke mindst i samspil med Hugh Jackman.

Manuskriptet kommer da også fra Ryan Reynolds selv i samarbejde med instruktøren Shawn Levy plus Rhett Reese, Zeb Wells og Paul Wernick. Det kan lyde som lidt for mange “kokke”, men det fungerer bare her. Filmen varer omkring to timer, men den måtte godt være endnu længere.

Og ja, der er scener under rulleteksterne. Både sideløbende med “behind the scenes”-klip fra et væld af tidligere Marvel-film. Helt tilbage til allerførste X-Men fra 2000. Til allersidst (efter knap ti minutters rulletekster) kommer så den egentlig end-credit scene. Med andre ord: Bliv siddende!

Deadpool & Wolverine kan ses i de danske biografer fra 24. juli 2024.

FAKTA

Instruktør: Shawn Levy
Manuskript: Ryan Reynolds, Rhett Reese, Paul Wernick, Zeb Wells, Shawn Levy
Medvirkende: Ryan Reynolds, Hugh Jackman, Emma Corrin, Matthew Macfayden, Morena Baccarin, Rob Delaney, Karan Soni, Leslie Uggams, Jennifer Garner, Kelly Hu, Brianna Hildebrand, Ray Park, Shioli Kutsuna, Lewis Tran, Jason Flemyng, Aaron Stanford, Stefan Kapicic

Plot

I Marvel Studios’ Deadpool & Wolverine slår Wolverine sig modvilligt sammen med Deadpool som den ultimative, ikoniske, filmiske duo.

Forfatter

  • ScreamQueen

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg