VARULV på Netflix er en ny tidsrejse-fantasy-eventyrkomedie for hele familien. Den har også et plot, der minder om Jumanji, men med varulve. Læs hele vores Varulv (engelsk titel: Family Pack) filmanmeldelse her!

VARULV er en ny Netflix-genrefilm for hele familien. Det er en fransk produktion og er baseret på det populære brætspil “The Werewolves of Miller’s Hollow”.

Som det fremgår af navnet på det brætspil, handler det om varulve. Da familien bliver fanget inde i spillet, har den også en tydelig Jumanji-stemning. Sådan da, fordi spillet sender dem tilbage i tiden. Meget langt tilbage!

Læs videre på vores Varulv-filmanmeldelse nedenfor. Find den på Netflix fra den 23. oktober 2024 – hvis du har sat din konto til engelsk, kan den findes under titlen Family Pack.

Tidsrejse, landsbyboere og varulve

I Varulv møder vi en familie, der ikke er så tæt knyttet, som den kunne være. Det er en blandet familie, og både manden og konen har et barn fra deres tidligere ægteskab. De har også en yngre datter sammen, og alle børn har det fint med hinanden.

Problemet er ikke, at de er ligeglade med hinanden, men snarere, at de har meget travlt med deres egne interesser. Herunder mandens far, der lider af tidlige stadier af demens og helst vil være alene.

Måske er det derfor, manden forsøger at bringe familien sammen med et sjovt gammelt brætspil. Selvfølgelig er han den eneste, der er interesseret i at spille, så da de efterlader spillet efter at have uddelt roller, kommer spillet til live og sender hele familien ud på en tidsrejse tilbage til “spillets tidsalder”.

Den tidsalder er mange århundreder siden (helt præcist 1497), som var en tid, hvor landsbybeboerne altid var i humør til at se en henrettelse på byens torv.

Derudover er denne særlige landsby i øjeblikket plaget af varulve. Formålet med brætspillet var at identificere varulvene og dræbe dem, så det giver mening, at denne landsby har den samme mission.

Masser af sjove detaljer til voksne

Hvis du er opmærksom, er der mange små hints (selv lidt Easter Eggs) i løbet af hele filmen. Ikke noget vildt, og jeg er sikker på, at jeg overså meget.

For det første spiller ægtemanden (Franck Dubosc) guitar og bliver en populær musiker i landsbyen. Når han møder sine fans, laver han den klassiske Celine Dion-salut. Og så vil du nok bemærke, at Celine Dion også synger under rulleteksterne til sidst.

Castingen af ​​Jean Reno (Léon: The Professional) som bedstefar er noget, der vil tale til det ældre publikum mere end de unge. Og at have den fantastiske Suzanne Clément (Skoven, Et beskidt job) som konen er en anden skøn detalje.

Hun er advokat og feminist i nutiden, så 1497 giver hende lyst til at kæmpe for lige rettigheder. Især da mændene taler om, at konerne har brug for et godt lag tæsk for at opføre sig ordentligt, og at kvinder bliver brændt på bålet som hekse, hvis de er intelligente.

Endelig er der en lille musikalsk indslag, hvor jeg halvt forventede, at nogen ville parafrasere Marty McFly og sige “I guess you guys aren’t ready for that yet. But your descendants are gonna love it.”

Bortset fra, at landsbybeboerne faktisk også elskede hans musikalske indslag, men så kunne man bare have omformuleret det på anden vis. En forspildt chance, siger jeg bare!

Varulv / Family Pack – Anmeldelse | Netflix Tidsrejsefilm

Et lille strejf af Leonardo da Vinci

Familien møder også en italiensk kunstner og opfinder ved navn Piero (Bruno Gouery), som på mange måder er langt foran sin tid. Herunder at være meget fascineret af mandens smukke blå øjne og finde ham meget attraktiv – han siger det endda meget direkte.

Piero afslører senere, at hans fornavn er Leonardo. Og mens det meste af verden kender ham som Leonardo da Vinci, er hans fulde navn faktisk “Leonardo di ser Piero da Vinci”.

Navnet Leonardo da Vinci bliver aldrig sagt i Varulv, men slutscenen fortæller dig tydeligt, at Piero faktisk var den berømte kunstner og opfinder. Og et andet lille Easter Egg er, at familien har brug for en kode fra da Vinci for at overleve på et tidspunkt.

Altså, som i “Da Vinci-koden”.

Et mindre problem med denne historie ville være, at i løbet af 1490’erne var franskmændene og italienerne faktisk i krig med hinanden. Leonardo da Vinci arbejdede for hertugen af ​​Milano, så han ville sandsynligvis ikke have hængt ud med franskmændene.

Men bevares, dette er en fantasy-eventyrhistorie, så vi skal nok ikke dvæle for meget ved fakta.

Se Varulv / Family Pack på Netflix nu!

François Uzan er instruktøren af Varulv, som han også har skrevet sammen med Céleste Balin og Hervé Marly. Tidligere har François Uzan arbejdet på Netflix-serien Lupin.

Mens den engelske titel Family Pack giver mening i og med, at dette er en film for hele familien, er den direkte oversættelse af den franske titel Loups-Garous faktisk “Varulve”.

Som en fantasy-eventyrfilm med varulve, men for hele familien, er den engelske titel nok bedst. Jeg tænker ikke, at mange mennesker umiddelbart ville vælge en film med titlen Varulv at se med børnene.

FLERE GYSERFILM FOR HELE FAMILIEN

Se vores liste over børnevenlige gyserfilm >

Spilletiden er kun 1 time og 34 minutter, og det er en underholdende eventyr-fantasifilm. Nej, det er ikke en decideret gyser, der på nogen måde vil skræmme voksne, men børn kan til tider finde det lidt skræmmende. Både på grund af varulve-elementet og de ret blodtørstige landsbyboere!

Varulve er ude på Netflix fra den 23. oktober 2024.

FAKTA

Instruktør: François Uzan
Manuskript: François Uzan, Céleste Balin, Hervé Marly
Medvirkende: Jean Reno, Suzanne Clément, Franck Dubosc, Jonathan Lambert, Grégory Fitoussi, Bruno Gouery, Lisa Do Couto, Raphaël Romand, Alizée Caugnies

Plot

Da et gammelt kortspil kommer til live, springer en familie tilbage i tiden til en middelalderlandsby, hvor de må afsløre varulve for at sikre deres vej hjem.

Forfatter

  • ScreamQueen

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg