GROTESQUERIE på Disney+ er en ny gyserserie om en seriemorder. Det er en serie, der både byder på en tydelig Se7en-vibe og en klar Ryan Murphy-stemning. Og Niecy Nash er fantastisk i hovedrollen. Læs vores Grotesquerie serie-anmeldelse her!

GROTESQUERIE er en ny gyserserie på Disney+ med Niecy Nash i hovedrollen. Det er et gyserdrama fra Ryan Murphy og byder på en seriemorderhistorie. Serien har ti afsnit, der vil blive frigivet med ugentlige afsnit.

De første to afsnit er ude nu, og efter slutningen af ​​afsnit 2 vil du forstå seriens titel. Serien starter ekstremt spændende, og gyserfans burde være ret tilfredse med indledningen. Og især stemningen.

Til gengæld skal du også være helt klar på nogle afsnit, der bliver noget aparte. Det er jo Ryan Murphy, og undervejs bliver det et seriøst mindf*ck. Faktisk vil du til tider slet ikke ane, hvad der foregår (afsnit 7 er et godt eksempel).

Læs videre på vores Grotesquerie-serieanmeldelse nedenfor. Du kan se den på Disney+ fra den 23. oktober 2024.

Et Se7en-plot krydret med Ryan Murphys udskejelser

Når du ser traileren til Grotesquerie, vil du sandsynligvis finde det umuligt ikke at tænke på David Finchers ikoniske seriemorderfilm Se7en (1995). Og jeg er meget glad for at kunne fortælle dig, at denne følelse fortsætter, når du begynder at se selve serien.

Altså, den holder ikke hele vejen igennem, men den er der immervæk momentvis!

Især afsnit 1 har en ekstrem mørk stemning. Faktisk er afsnit 2 lige så mørkt og uhyggeligt, men der er givet mere plads til, at vi også kan stifte bekendtskab med karaktererne.

Selvfølgelig med den velkendte Ryan Murphy-stemning, hvor alting bare er en smule vildere. Og mere skævt. Og også lidt skørt på en måde, der er både velkendt og uhyggeligt ukendt.

Der er altså virkelig mange lig

Kriminalbetjent Lois Tryon (Niecy Nash-Betts) er ansvarlig for drabsafdelingen, og hun er ved at få rigtig travlt. Som i ekstremt travlt. Alt imens hendes betjente kaster op overalt, hver gang et nyt gerningssted bliver opdaget, så hun skal ofte klare det hele selv.

Denne nye seriemorder – også en massemorder i mange tilfælde – er på en mission af bibelske proportioner. Eller er det djævelske? Det finder vi nok ud af, inden serien er færdig.

Dog føler Lois Tryon sig personligt tilknyttet disse forbrydelser. Det er som om, nogen – eller noget – håner hende. Eller måske endda udfordrer hende?!

Det er nok derfor, hun er så hurtig til at tage imod hjælp fra en højst uventet kant; Nemlig fra true crime-journalisten, som også er nonne, søster Megan (Micaela Diamond).

Grotesquerie – Anmeldelse | Disney+ gyserserie

Niecy Nash-Betts bærer Grotesquerie

Jeg mener ikke, at Grotesquerie skal bæres af en enkelt skuespiller, men Niecy Nash (DAHMER) er selve hjertet i denne serie. I rollen som kriminalbetjent Lois Tryon er hun hård og skarp, når hun står over for gerningssteder, som andre ikke kan tåle.

Derhjemme kæmper Lois dog meget mere. Hun drikker også tæt, uanset om hun er hjemme eller på arbejdet.

Hun har et meget anstrengt forhold til sin datter, selvom kærligheden tydeligvis er der. Alt imens hendes mand er i koma og derfor i langtidssygepleje.

Sygeplejerske Redd (Lesley Manville) er til tider mere skræmmende end næsten noget andet. Som en djævelsk og nærmest sindssyg sygeplejerske (Ryan Murphy lavede jo også Ratched), der har til formål at gøre skade. Ofte er hun bare ekstremt upassende.

Den true-crime fascinerede nonne

Og så er der Micaela Diamond som søster Megan. En nonne, der er mere optaget af sit job som journalist på tidsskriftet Catholic Guardian end nogle andre kirkelige forpligtelser.

Hun er bare en dedikeret true crime og kult-fokuseret journalist. Et menneske, der har set det værste ved menneskeheden, men fortsat tror på vores evne til at være gode og gøre det rigtige. Også selvom mennesker har evnen (nogle gange endda lysten) til at gøre hinanden ondt.

Lois og søster Megan har mange scener sammen, og heldigvis er Niecy Nash og Micaela Diamond geniale sammen. Det hele er ret mærkeligt, men det fungerer bare.

Andre roller i Grotesquerie spilles af Courtney B. Vance (Lovecraft Country), Raven Goodwin, Travis KelceBrooke Smith og Tessa Ferrer. Derudover må vi ikke glemme Nicholas Alexander Chavez (Lyle Menendez i Monsters) som Fader Charlie.

Lidt inde i serien kommer også Travis Kelce, der er et overraskende skønt bekendtskab. I hans første mange scener spiller han overfor Niecy Nash, og de to fungerer helt fantastisk sammen.

Og ja, det er selvsamme Travis Kelce, der spiller for Kansas City Chiefs og måske bedst er kendt som Taylor Swifts kæreste herhjemme. Han kan klart godt fortsætte sin karriere som skuespiller, når football-karrieren afsluttes.

Se Grotesquerie Disney+ nu!

Grotesquerie er skrevet og skabt af Ryan Murphy, Jon Robin Baitz (Feud) og Joe Baken (American Horror Stories). Afsnittene er instrueret af Max Winkler (Monsters), Ryan Murphy, Alexis Martin Woodall og Elegance Bratton.

Grotesquire har premiere på Disney+ med de to første afsnit den 23. oktober 2024, hvorefter der kommer nye afsnit ugentligt. Serien har i alt 10 afsnit, og vi har set 7 af dem.

Man må sige, at serien ændrer retning undervejs. Til tider forsvinder fokus på seriemorderen lidt til fordel for sidehistorier, men vi kommer da tilbage igen.

Vores håb er, at Grotesquerie laver en Watchmen, hvor man “bare” skal holde ud og bliver belønnet til sidst. Dog skal det siges, at serien er ekstremt karakterdrevet med lange monologer, der er knivskarpe, så man keder sig da ikke undervejs.

Kort sagt, den er til tider forvirrende, men bestemt ikke kedelig!

Grotesquerie kan streames på Disney+ fra den 23. oktober 2024.

FAKTA

Skabere: Jon Robin Baitz, Joe Baken, Ryan Murphy
Instruktører: Max Winkler, Elegance Bratton, Alexis Martin Woodall, Ryan Murphy
Medvirkende: Niecy Nash, Courtney B. Vance, Nicholas Alexander Chavez, Micaela Diamond, Raven Goodwin, Lesley Manville, Tessa Ferrer, Travis Kelce, Brooke Smith

Plot

En række grufulde forbrydelser har skabt uro i et lille lokalsamfund, og kriminalbetjent Lois Tryon føler, at de er uhyggeligt personlige, som om nogen – eller noget – håner hende.

Forfatter

  • ScreamQueen

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg