OUTSIDE på Netflix er et nyt zombie-gyserdrama fra Filippinerne, men med en meget universel historie og en del engelsk tale. Med 2 timer og 22 minutters spilletid er den lang, men ikke alt for lang. Læs vores fulde Outside-filmanmeldelse her!

OUTSIDE på Netflix er en ny zombiefilm fra Filippinerne. Men hvis du har set andre film fra dette land, ved du allerede, at der er meget engelsk tale i deres sprog. Med andre ord vil du være i stand til at følge med selv uden dubbing-muligheden.

Med en spilletid på 2 timer og 22 minutter var jeg bange for, at den ville være alt for lang. Og ja, jeg føler, at den er længere end hvad, der ville være bedst for historien. Det er dog ikke meget takket være de mange twists i denne historie. De fleste af dem udvikler sig på stadig mere desperate måder.

Læs videre på vores Outside-filmanmeldelse nedenfor. Du kan finde den på Netflix fra den 17. oktober 2024.

Flugten fra et zombieudbrud

I Outside møder vi en familie, der forsøger at flygte fra et zombieudbrud ved at vende tilbage til patriarkens barndomshjem. Familien består af manden Francis (Sid Lucero), hustruen Iris (Beauty Gonzales) og deres to sønner, Josh (Marco Masa) og Lucas (Aiden Tyler Patdu).

Forholdet mellem Francis og Iris er tydeligvis anstrengt, og den forestående zombieapokalypse hjælper ikke på sagen. Især da de ikke engang ser ud til at være enige om, hvordan de skal reagere på det, eller hvor det kunne være sikrest for deres lille familie at være.

Huset er kæmpestort og ligger i et isoleret område, men Francis havde ikke en god barndom der. Vi ser i flashbacks, hvordan han blev mishandlet af sin brutale far, som straffede ham for at gøre ham til en “rigtig mand”.

Alt Francis ønsker for sig selv og sin familie er en følelse af normalitet. Selvfølgelig er dette næsten umuligt midt i et zombieudbrud. Desværre for dem alle bliver han mere og mere ustabil, da situationens stress slider på ham.

Outside (2024) – Anmeldelse | Netflix Zombie-drama

En universel historie

Jeg elskede, hvordan historien i Outside kunne udspille sig overalt i verden. Selvfølgelig er vi i Filippinerne her, og vejret er ekstremt varmt. Bortset fra det kunne vi lige så godt have været i Midtvesten i USA eller det landlige England.

I den forstand er der ikke noget, der bør forhindre dig i at blive helt opslugt. Og med dette zombie-gyserdrama trækker historien dig ind og får dig til at lide sammen med ​​karaktererne.

Til tider føles det som et zombie-gyserdrama i stil med Håndtering af udøde. Denne film øger dog også tempoet ret meget, da familien bliver konfronteret med mange zombier i forskellige situationer gennem historien.

En ny slags zombie i Outside

Noget jeg elskede ved zombierne i Outside var, at de havde et nyt træk. Jep, i denne film kan zombierne tale, men de kan kun sige, det der var deres sidste ord om og om igen. For én zombie er det blot ordet “Undskyld”, mens det for en anden er “Må jeg se dit pas, tak”.

Det er en lille detalje, men en der bliver skræmmende, når et nyt væsen med sorte øjne nærmer sig dig og gentager deres sidste ord (eller sætning) non-stop. Måske lyder det ikke så spændende, men det er det virkelig.

Jeg opdagede i hvert fald, at jeg så frem til at høre deres ord. Tænk hvis den person, der taler til dig, er en, du kendte, før vedkommende blev en zombie!

Se zombiefilmen Outside på Netflix

Instruktøren af ​​den nye Netflix zombiefilm er Carlo Ledesma, som også har skrevet manuskriptet. Han har udtalt, at Outside er mere end “bare” en zombiefilm, og jeg kunne ikke være mere enig.

Han beskriver den også som en “rædselsvækkende psykologisk thriller”, hvilket jeg godt kan nikke genkendende til. Drama er også et centralt element. Men hvornår er drama ikke et element i film?

Gysergennembruddet for Carlo Ledesma kom for mere end ti år siden. I 2011 var hans found-footage-filmdebut The Tunnel et hit. Han lavede faktisk også senere et afsnit af Bite Size Halloween, så hans internationale eventyr er også startet.

Outside er hans mest personlige projekt til dato, og trækker på hans personlige erfaringer med at vokse op i Negros koblet med følelsen af ​​isolation under pandemien. Jeg anbefaler at undgå alle spoilers for denne film for at få den optimale oplevelse, så tjek den ud hurtigst muligt.

Outside har premiere på Netflix globalt den 17. oktober 2024.

FAKTA

Instruktør: Carlo Ledesma
Manuskript: Carlo Ledesma, Anton Santamaria
Medvirkende: Sid Lucero, Beauty Gonzalez, Marco Masa, Aiden Tyler Patdu, Enchong Dee, Joel Torre, James Blanco, Bing Pimentel

Plot

En familie fortrækker sig til en isoleret gård under et zombieudbrud, men mange års smertefulde hemmeligheder tærer på dem, mens de navigerer i deres øde verden.

Forfatter

  • ScreamQueen

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg