SMILE 2 er nu ude i de danske biografer, og du kan godt glæde dig. Gysersmilet er tilbage for fuld smadder, og uhyggen er endnu vildere end i første omgang. De fleste gyserfans kan derfor godt finde smilet frem. Læs vores fulde Smile 2 anmeldelse her!

SMILE 2 er her endelig, og du får chancen for at se en solid gyserfilm i de danske biografer. Det sker trods alt ikke ofte, og derfor er det bare om at slå til, når det sker. Har du set traileren for Smile 2, vil du nok have en god fornemmelse af, at der er skruet godt op for tempoet.

Mens den første Smile fra 2022 var mere gyser-drama i opbygningen, er der smæk på her i fortsættelsen. Som omtalt tidligere her på Heaven of Horror, så følger vi superstjernen Skye Riley. Derudover er der lidt mere baggrundshistorie, om hvordan selve forbandelsen virker og især også om hovedpersonens grumme fortid.

Det, vi får med Smile 2, er en gyserfilm, hvor der er skruet op på samtlige parametre. Der er fuld knald på jumpscares, der er absurd veltimede og ikke teases, så du kan se dem komme. Måske nogle, men bestemt ikke alle. Og der er snot, eksem, knogler, tænder og en masse blod.

Du kan læse videre på vores anmeldelse af Smile 2 nedenfor. Filmen har dansk biografpremiere den 17. oktober 2024.

Absurd veltimede jumpscares!

Smile 2 begynder seks dage efter slutningen på den første Smile-film. Det er klart en god idé at have genset den første, men ikke noget must. Vi følger nemlig primært Skye Riley (Naomi Scott) som hovedperson. Hun er en superstjerne-sanger på vej ud på verdensturné efter et hårdt år.

Desværre er hun nu pludselig blevet fanget i en mærkværdig verden, hvor folk smiler grumt og ondt til hende med vanvid i øjnene. Godt nok havde vi fået teaset, at Smile 2 ville give mere baggrundshistorie, og det gør den også (lidt), men vi har stadig “origin”-historien til gode.

Den store udfordring for Skye Riley er, at hun virkelig ikke har tid til noget forbandelses-pjat. Og hvis hun bare overvejer at droppe eller udskyde sin verdensturne, så er der et hav af mennesker, der nok skal fortælle hende, hvorfor det absolut ikke er muligt.

Der er da heller ingen tvivl om, at det arbejdspres, Skye Riley er under, er med til at hæve hele niveauet for gysersmil-forbandelsen. Hun er max presset, og det lader til at gøre alt endnu værre. Men det vil hun blæse på, for hun skal sateme ikke miste alt, hun har kæmpet for, til en forbandelse.

Smile 2 – Anmeldelse | Gyserfilm fortsættelse

Naomi Scott er forbandet fantastisk!

Med Naomi Scott i rollen som Skye Riley får vi en hovedperson, der både er bange og nægter at overgive sig. Det er klassisk for de ikoniske gyserkarakterer, at de anerkender, hvor frygteligt skræmmende alt er, men bare fortsætter alligevel.

Og hvad er alternativet da også? At overgive sig til det dæmoniske smil?! Nej tak!

Det er ikke fordi, Naomi Scott har gjort sig meget i gyserfilm, men mon ikke det kommer til at ændre sig? Godt nok synes mange, at Will Smith var uhyggelig som blå ånd i Disneys Aladdin, men det er næsten også det tætteste, hun har været på en gyserfilm.

Men hvis der er én ting, vi gyserfans elsker, så er det vores seje ScreamQueens og Final Girls. Faktisk kan selv en skøn birolle i en gyserfilm ende med at blive startskuddet til en skøn gyserkarriere. Bare tænk på Courtney Cox i Scream-filmene.

Blandt de nyere horror-darlings har vi Maika Monroe (It Follows, Watcher, Longlegs), Lupita Nyong’o (Us, A Quiet Place: Day One) og Samara Weaving (The Babysitter, Ready or Not, Azrael). Men Naomi Scott kunne snildt komme iblandt dem, hvis hun fortsætter med genrefilm.

Og dét håber jeg virkelig, hun gør. Du godeste, hun giver alt helt råt til Smile 2. Ser man på Neve Campbell, Jamie Lee Curtis og endda Ellen Burstyns stadig aktive karrierer baseret på deres gyserhits, så er hun sikret en karriere. Sidstnævnte var endda over 90 år gammel i seneste The Exorcist-film.

Se Smile 2 i de danske biografer nu!

Præcis som ved første film er det Parker Finn, der har både skrevet og instrueret filmen. Det er altid at foretrække, når den originale filmskaber forbliver ombord. Især når vi taler om disse nye og unikke historier fremfor genindspilninger.

Ikke et ondt ord om remakes eller requels herfra, men de nye gyserfilm, der overrasker, kan bare noget ganske særligt. Inden for de sidste par år har vi bl.a. været forkælet med A Quiet Place og Talk to Me (der af mange kaldes “Talk to the Hand”) og så Smile.

Fælles for de tre ovennævnte er, at de alle har fået (eller får) fortsættelser, så gyserfans tager tydeligvis godt imod disse film. Spilletiden er nu på lige over to timer (2 timer og 7 minutter), og selvom det kan lyde langt, passer det fint til historien.

Om der kommer en Smile 3, må tiden vise. Måske Smile 3 også kunne dykke ned i en oprindelseshistorie, da den altså ikke kommer her. Mere baggrund, men ikke oprindelsen. Ikke at det gør noget, da denne film virkelig hamrer igennem på gyserfronten.

Og jeg skal da være den første til at indrømme, at jeg håber, vi får en Smile 3. Ikke mindst i forhold til, hvordan Smile 2 slutter. Alene dér er der masser af “ammunition” til endnu en fortælling!

Smile 2 har dansk biografpremiere den 17. oktober 2024.

FAKTA

Biografpremiere: 17. oktober 2024
Instruktør: Parker Finn
Manuskript: Parker Finn
Medvirkende: Naomi Scott, Rosemarie DeWitt, Kyle Gallner, Lukas Gage, Miles Gutierrez-Riley, Peter Jacobson, Raúl Castillo, Dylan Gelula, Ray Nicholson

Plot

Da popstjernen Skye Riley skal til at begynde sin verdensturné, begynder hun at opleve stadig mere og mere skræmmende og uforklarlige hændelser. Overvældet af rædselsvækkende oplevelser må Skye en gang for alle gøre op med sin mørke fortid og tage kontrollen over sit liv, inden det er for sent.

Forfatter

  • ScreamQueen

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg