HOUSE OF SPOILS på Prime Video er en genremix thriller med elementer af gys og fantasy. Et sandt mindf**k med Oscar-vinderen Ariana DeBose i hovedrollen. Læs hele vores House of Spoils-filmanmeldelse her!

HOUSE OF SPOILS er en ny Prime Video-gyser/thriller ude til Halloween 2024. I årevis har Blumhouse og Prime Video samarbejdet til gysermåneden med “Welcome to the Blumhouse“. I år er ingen undtagelse.

TIDLIGERE BLUMHOUSE & PRIME VIDEO UDGIVELSER

Se også gyserkomedien Totally Killer fra 2023 >

Jeg kan forestille mig, at dette ikke bliver alles kop te. Personligt elskede jeg den, mens min gyser-elskende-partner HorrorDiva [redaktør på ​​Heaven of Horror] var mere lunken omkring den. Spilletiden er 1 time og 41 minutter.

Læs videre på vores House of Spoils-filmanmeldelse nedenfor. Du finder den på Prime Video fra den 3. oktober 2024.

“Medbring din appetit”

Tagline for House of Spoils er “Medbring din appetit” [“Bring Your Appetite”], og da filmen starter, giver det mening. Det ændrer sig dog, så snart vi kommer til titelkarakteren.

Som afsløret i traileren (og titlen på denne film), ser alt ud til at blive spoleret og rådne på det sted, hvor vores hovedperson er ved at åbne sin egen restaurant. Som en meget ambitiøs kok (kun kendt som “Chef” i filmen) er dette et mareridt.

I stedet for at forberede sig på at åbne sin egen jord-til-bord restaurant i et afsidesliggende gods, falder det hele fra hinanden.

Alt går hende på nerverne. Fra det typiske køkkenkaos (som i enhver episode af The Bear) til en tvivlsom investor og endda en knusende tvivl på egne evner. Og så er der dette steds historie, som måske involverer en heks – det siger rygterne i hvert fald.

Meget passende til en gyserhistorie udgivet i Halloween-måneden. Dog ikke ideel til en eksklusiv restaurant, som folk gerne skal ville rejse lidt for at komme til.

House of Spoils – Anmeldelse | Genre-mix Thriller | Prime Video

Ariana DeBose er “Chef”

Jeg indrømmer gerne, at jeg synes Ariana DeBose er skøn. Hun vandt en Oscar (blandt mange andre priser) for sin rolle i Steven Spielbergs 2021-filmatisering af West Side Story. Jeg anede dog ikke, hvor meget jeg ville nyde at se hende i denne genrefilm.

House of Spoils er et ægte mindf**k for både seere og hovedpersonen “Chef”, der altså er portrætteret af Ariana DeBose. Du har muligvis også set Ariana DeBose i genrefilm såsom 2023 sci-fi-thrilleren I.S.S.

For mig leverer hun et meget troværdigt bud på en kok, der har arbejdet i et køkken i årevis og er klar til at have ansvaret for sin egen restaurant. Hun er vant til at arbejde i mandsdominerede køkkener og har helt naturligt påtaget et hårdere ydre for at klare sig.

Barbie Ferreira (Euphoria, Nope) leverer også en stærk præstation som ung kok, der gerne vil imponere, men ikke for enhver pris. I andre nøgleroller ser vi Arian Moayed (Succession), Marton Csokas (Cuckoo) og Amara Karan (T.1.M.).

Se House of Spoils på Prime Video!

House of Spoils er den anden spillefilm fra manuskriptforfatter- og instruktør-duoen Bridget Savage Cole & Danielle Krudy. De to har tidligere instrueret Blow the Man Down.

House of Spoils er en intens thriller med mørke fantasy-elementer, der giver den en tydelig gyser-aroma. De psykologiske og sanselige elementer, der driver historien, virkede ekstremt effektiv for mig.

Jeg må dog erkende, at da min medseer og jeg ikke var enige om det, kan det nok splitte seerne. Jeg elskede, hvordan kokkens forhold til naturen og andre mennesker spillede ind, mens dette ikke gjorde meget for min mere jordnære redaktør.

For at få maden til at fungere så godt, blev madstylisten Zoe Hegedus hentet ind. Hendes tidligere arbejde inkluderer Midsommar og Poor Things. Hun har specialiseret sig i at skabe mad til film samt fordybende spiseoplevelser, og det virkede godt for mig.

Denne foodie-genrefilm havde verdenspremiere på Fantastic Fest den 21. september 2024, og nu et par uger senere kan vi alle se den på Prime Video. Jeg giver den 4 flotte splatter, mens min redaktør ligger på 3 OK splatter.

HOUSE OF SPOILS udkommer globalt på Prime Video den 3. oktober 2024.

FAKTA

Manuskript & Instruktion: Bridget Savage Cole & Danielle Krudy
Medvirkende: Ariana DeBose, Barbie Ferreira, Arian Moayed, Amara Karan, Mikkel Bratt Silset, Marton Csokas

Plot

House of Spoils følger en ambitiøs kok (Ariana DeBose), som åbner sin første restaurant – en gård-til-bord-restaurant på et afsidesliggende gods – hvor hun kæmper mod køkkenkaos, en tvivlsom investor, knusende selvtillid… og den magtfulde ånd fra godsets tidligere ejer, som truer med at sabotere hende ved hver eneste lejlighed.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg