SALEM’S LOT på Max er en ny filmatisering af Stephen Kings ikoniske vampyrhistorie. Denne gang som spillefilm. Det er underholdende, men også meget undervældende. Læs hele vores anmeldelse af Salem’s Lot 2024-gyserfilmen her!

SALEMS LOT er en ny Max Original-gyserfilm, der udkommer lige i tide til Halloween 2024. Filmen har ventet på en udgivelsesdato i lang tid, men det er ikke fordi, den er dårlig. Den er bare heller ikke fantastisk.

Det er en filmatisering af Stephen King-vampyrhistorien af ​​samme navn. Selvom jeg egentlig nød at se denne film, følte jeg, at den bare kørte på autopilot på en ret ærgerlig måde. Undervældende er det første ord, jeg kommer til at tænke på.

Læs videre på vores 2024 Salem’s Lot gyserfilm-anmeldelse nedenfor. Find den på Max fra den 3. oktober 2024.

En by med et vampyrproblem

Salem’s Lot er i bund og grund historien om en by, der ender med et alvorligt problem med vampyrangreb. Det kræver kun én vampyr at få tingene til at rulle, og det er der, historien begynder.

Vi følger dog primært forfatteren Ben Mears. Det har trods alt altid været Stephen Kings favorit at have en forfatter som hovedperson. “Write what you know” og alt det der – og det virker.

Lige en hurtig kommentar: Jeg elsker Stephen King som forfatter og læser alt, hvad han udgiver, men jeg er ikke en stor fan af hele hans bagkatalog. Det er derfor ikke sådan, at jeg per definition elsker alle filmatiseringer af hans vældige fortællinger.

Under alle omstændigheder vender forfatteren Ben Mears tilbage til sit barndomshjem på udkig efter inspiration til sin næste bog. Byen er Jerusalem’s Lot (eller bare The Lot eller endda Salem’s Lot).

Kort efter at han er vendt hjem – med yderst begrænset erindring om sin barndom dér – opdager han, at hans hjemby er målet for en blodtørstig vampyr.

Salem's Lot (2024) – Anmeldelse | Gyserfilm på Max

En fin rolleliste

Jeg ved godt, at når man siger, noget er “fint”, så lyder det ikke specielt godt, men jeg mener det positivt. Rollelisten i ​​Salem’s Lot er god, og alle skuespillere gør, hvad de kan. Det er ikke deres skyld, at denne film ikke er så effektiv, som den kunne være.

Lewis Pullman er skøn som forfatteren Ben Mears. Han er charmerende på en underspillet måde og fremstår som en oprigtig og god mand. Hans romantiske interesse i filmen spilles af Makenzie Leigh (The Slap) i rollen som Susan Norton, og hun er også god.

Alfre Woodard (Annabelle) spiller den lokale læge, Dr. Cody. Og Alfre Woodard er altid god, så det siger sig selv, at hun også fungerer fint her.

I andre nøgleroller ser vi Bill Camp (Stephen Kings The Outsider), Spencer Treat Clark (Glass), John Benjamin Hickey og William Sadler (The Mist, The Unholy), mens danske Pilou Asbæk (Run Sweetheart Run) spiller en nøglerolle. Faktisk åbner filmen med hans karakter!

De leverer alle, hvad de skal, så vidt jeg kan se, men der er bare noget ved tempoet, der gør denne film fuldstændig forglemmelig.

Salem's Lot (2024) – Anmeldelse | Gyserfilm på Max

Find 2024-filmatiseringen af ​​Salem’s Lot på Max

Gary Dauberman er manuskriptforfatter, instruktør og executive producer af Salem’s Lot i denne nye filmatisering. Det er kun anden gang, Gary Dauberman instruerer (Annabelle Comes Home fra 2019 var den første), men han har skrevet meget.

Han har fx skrevet mange spin-off-film i The Conjuring-franchisen samt Within og de to It-film, så gyserfilm og Stephen King-filmatiseringer er velkendte områder for ham. Denne nye Max Original er trods alt en filmatisering af netop Stephen Kings bestsellerroman fra 1975.

Selvom jeg nød at se denne nye version af Stephen Kings ikoniske historie, kan jeg ikke forestille mig, at jeg vil se den igen. Den er underholdende og “fin”, men mangler bare en ekstra kant. Spilletiden på omkring 1 time og 50 minutter er OK. Det er stemningen, der er undervældende.

Salem’s Lot er ude på Max fra torsdag den 3. oktober 2024.

FAKTA

Instruktør: Gary Dauberman
Manuskript: Gary Dauberman
Medvirkende: Lewis Pullman, Alfre Woodard, Makenzie Leigh, Bill Camp, Spencer Treat Clark, Pilou Asbæk, John Benjamin Hickey

Plot

Filmen følger forfatteren Ben Mears, som vender tilbage til sin barndomsby Jerusalem’s Lot for at finde inspiration til sin næste bog. Han opdager dog snart, at hans hjemby bliver hjemsøgt af en blodtørstig vampyr.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg