Grotesquerie er en ny gyserserie af Ryan Murphy. Den har netop haft premiere i USA, og du kan senere fange den på Disney+ i Danmark. Læs mere om den groteske gyserserie, der smager af Se7en her!

Grotesquerie har netop haft premiere i USA på streamingtjenesten Hulu i dag (og FX tv-kanalen i går aftes amerikansk tid). Den nye gyserserie var allerede hypet, så forventningerne var høje.

Serien er skabt af Ryan Murphy, manden bag nogle af de mest ikoniske tv-serier i nyere tid, såsom American Horror Story, Ratched og senest sæson 2 af Monsters. Murphy er kendt for sin evne til at levere uhyggelige og dybt psykologiske fortællinger, og Grotesquerie ser ud til at følge samme spor.

Tydelig inspiration fra selveste Se7en

Grotesquerie sammenlignes allerede nu med den klassiske thriller Se7en fra 1995. Hvis du er fan af det dystre og “kriminalbetjent-jager-seriemorder”-lignende univers, vil du højst sandsynligt finde denne nye serie både fængslende og uhyggelig.

Præcis som med seriemorderen i Se7en, er bibelcitater og dødssynder centralt i handlingen, hvor serien dykker ned i de mørkeste afkroge af den menneskelige psyke.

Serien kombinerer elementer af true crime og horror, hvor uhyggelige mordscener og mystiske gåder danner rammen om en intens jagt på en seriemorder. Igen, så tåler selv disse gerningssteder sammenligning med Se7en.

Det er lige, så de mest hærdede betjente trækker udenfor, så ikke mavens indhold tømmes midt i bevismaterialet. Som der i øvrigt heller ikke er meget af. Igen, som vi kender det fra Se7en.

Den groteske æstetik og mørke atmosfære er kendetegn for Ryan Murphy, så Grotesquerie er en naturlig forlængelse af hans tidligere produktioner.

Gyserserien GROTESQUERIE smager af Se7en!

Grotesquerie får dansk premiere på Disney+

Selvom vi endnu ikke kender den præcise danske premieredato, kan fans af gysergenren glæde sig. Grotesquerie vil nemlig blive tilgængelig på Disney+ i Danmark. Serien vises på Hulu i USA, hvor den er produceret i samarbejde med FX.

Hvis du ikke kan vente og vil læse en anmeldelse af serien, kan du finde vores engelske anmeldelse her: Grotesquerie – Series Review.

Hvorfor du skal se Grotesquerie?

Ja, det skal du naturligvis heller ikke. Men det kan bestemt anbefales.

Der er nemlig flere grunde til at glæde sig til denne gyserserie. Ryan Murphy har et særligt talent for at skabe universer, der på en og samme tid er fascinerende og skræmmende. Grotesquerie leverer en intens oplevelse fyldt med spænding, gru og masser af twists, der holder dig på kanten af sædet.

Hvis du elsker gyserserier, er Grotesquerie et must-see.

Godt nok kommer der også de storladne Ryan Murphy øjeblikke med karakterer, der er mere end almindeligt vanvittige. I Grotesquerie er det i særdeleshed en sygeplejerske, der spilles af Leslie Manville.

Og en nonne, der også er journalist og elsker true crime, Sister Megan (Micaela Diamond).

Til gengæld er Niecy Nash langt mere underspillet som den dybt alkoholiserede – og gennemgående ulykkelige – kriminalbetjent, Detective Lois Tryon. Niecy Nash spillede også karakteren, der var nabo til Jeffrey Dahmer i DAHMER. En rolle hun vandt flere priser for.

Vi opdaterer med Disney+ premieredato for Grotesquerie, så snart vi kender den. I mellemtiden kan du se en trailer for serien nedenfor.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg