DEN SOM DRÆBER Sæson 4 er på Prime Video, der er det nye hjem for Den som dræber – Fanget af mørket. Seriens seneste tre sæsoner har ellers været på Viaplay. Skuespillere og kvalitet er uændret. Læs vores sæson 4 anmeldelse af Den som dræber – Fanget af mørket her!

DEN SOM DRÆBER Sæson 4 er nu kommet og skal findes på Prime Video. Den som dræber – Fanget af mørket har haft god succes på Viaplay med tre sæsoner, men er altså nu solgt til Amazon streamingtjenesten Prime Video. Måske netop fordi det har været en succes?!

LÆS OGSÅ

Vores anmeldelse af Den som dræber sæson 3 her >

Heldigvis er både skuespillere og kvalitet den samme, så alt er præcis, som vi kender det fra Viaplay. Altså, lige undtaget hvor du kan se serien. Med andre ord kan du forvente at være glad for denne fjerde sæson, hvis de første tre var noget for dig. Der er 8 afsnit i sæsonen.

Du kan læse videre på vores Den som dræber – Fanget af mørket sæson 4 anmeldelse nedenfor. Find den nye sæson på Prime Video fra den 27. september 2024.

Bandekonflikt på tværs af landegrænser

Der er ingen tvivl om, at Den som dræber sæson 4 hurtigt skiller sig ud ved at have et højaktuelt udgangspunkt. Hovedplottet udspiller sig nemlig i skyggen af en bandekonflikt, der finder sted på tværs af landegrænser.

Helt konkret er det bander i Danmark og Sverige (især København og Malmø), hvor vi ser svenskere tage over broen og lave ballade. For at sige det mildt.

Vi er dog stadig ude i mordsager, hvor psykolog og profiler Louise Bergstein (Natalie Madueño) skal hjælpe med at finde frem til gerningsmanden. Med et “whodunnit”-plot der udspiller sig over otte afsnit af 45 minutter, er der nok at tage fat på.

Den som dræber – Fanget af mørket: Sæson 4 – Anmeldelse | Prime Video

Velkendt og velskrevet

Selve drabssagerne smager rigtig meget af deciderede likvideringer, som vi kender det fra bandemiljøet. Det er netop derfor, vi hurtigt kommer ind omkring bandekonflikten på tværs af landegrænser. Inklusiv at unge svenskere sendes til Danmark for at begå kriminalitet.

Man kunne frygte, at det hele bliver lidt vel amerikaniseret eller for forudsigeligt, men serien holder niveau fra tidligere sæsoner. Denne verden føles velkendt og karaktererne er fortsat velskrevet.

Jeg har været glad for Natalie Madueño som profiler Louise Bergstein helt fra starten. Jeg var mindre glad for hendes mandlige modspiller i den første sæson, da han netop var ekstremt stereotyp “gnaven mand med hele verden imod sig”-typen.

Nu er det i stedet Frederik Havgaard (Simon Sears), der også var med i forrige sæson.

Det fungerer meget bedre for mig, da der reelt er plads til noget karakterudvikling. De to arbejder stadig sammen og får tildelt sagen om den brutale likvidering af et netop løsladt ungt bandemedlem i København.

Se Den som dræber sæson 4 på Prime Video

Som altid, er Den som dræber – Fanget af mørket først og fremmest en krimiserie. Vi skal gerne holde med de gode, der skal fange de onde. I tidligere sæsoner har vi fra starten også fulgt gerningsmanden, men der skiller Den som dræber sæson 4 sig lidt ud.

Bare rolig, du skal nok få svar, og vi følger en række individer, der helt åbenlyst har noget med mordene at gøre. Vi ser bare ikke direkte hvem, der udfører gerningerne. Tidligere kende vi morderen og skulle kende (måske også forstå) hans motiv.

Nu er der mere fokus på gråzonerne i forhold til motiv. Nogle gang kan selv gode mennesker foretage onde gerninger. Hvor går grænsen? Og kan mord nogensinde undskyldes eller forsvares, hvis ikke det direkte er selvforsvar?!

Det er spørgsmål som disse – med retfærdighed og retsfølelse som omdrejningspunkter – vi skal have historien hægtet op på i sæson 4.

Den som dræber – Fanget af mørket sæson 4 er på Prime Video fra 27. September, 2024.

FAKTA

Premiere: 27. september 2024
Medvirkende: Natalie Madueño, Simon Sears, Cyron Melville, Dag Malmberg, Kajsa Ernst, Maria Cordsen, Rasmus Hammerich, Besir Zeciri, Clint Ruben, Julia Ragnarsson

Plot

I sæson 4 af DEN SOM DRÆBER får Louise Bergstein og Frederik Havgaard tildelt sagen om den brutale likvidering af et ungt bandemedlem i København, der netop er blevet løsladt. Mordet udløser et spektakulært mysterium, der strækker sig over hele Øresund og undersøger, hvornår kriminelle reelt har udstået deres straf, og om et menneskes jagt på retfærdighed kan gå for vidt.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg