LATE NIGHT WITH THE DEVIL er en ny dæmonisk gyserfilm, der finder sted selveste Halloween-aften i 1977. En god gyseroplevelse med en fremragende David Dastmalchian i hovedrollen. Læs vores fulde Late Night with the Devil-filmanmeldelse her!

LATE NIGHT WITH THE DEVIL er en ny gyserfilm, der er udkommet digitalt herhjemme. Den har et dæmonisk og djævelsk plot. Det afslører titlen vel ret beset også. Det hele udspiller sig da også på Halloween-aften i 1977 under et Late Night talkshow.

Jeg elskede stemningen i denne film med dens 1970’er-stil, men det, der virkelig fungerede for mig, var den næsten true crime-agtige dokumentarstil. Selv spilletiden på kun 93 minutter tjener også denne gyserfilm godt. Du får en vild gyseroplevelse – og en ret fantastisk filmoplevelse!

Læs videre på vores Late Night with the Devil-filmanmeldelse nedenfor. Den er udkommet som digital købefilm den 2. september og kan lejes fra den 16. september 2024.

Velkommen Natugler

Da Late Night with the Devil begynder, er det med en fortællerstemme, der forklarer, hvad Late Night-værten Jack Delroy har været igennem indtil videre. Hans Late Night-show “Night Owls” gør ham til den evige toer efter Johnny Carson, når det kommer til Late Night-værter.

Fortællerstemmen leveres af Michael Ironside, som har den perfekte stemme til at sætte tonen. Den næste oplevelse vi får, er begivenhederne, der fandt sted under optagelsen af ​​Halloween-showet, der blev sendt live den 31. oktober 1977.

Vi ser faktisk masterbåndene fra den skæbnesvangre aften, og vi får også nogle optagelser fra bag kulisserne. Alt optaget bag kulisserne vises i sort og hvid, mens selve showet er i farver. Altid med de lækre efterårsfarver, der var populære i 1970’erne.

Og ja, denne direkte tv-udsendelse går galt flere gange. Faktisk ender det med at slippe ondskaben løs i stuerne i Amerika. Selv dem, der normalt ser The Tonight Show, vender Johnny Carson ryggen for at se, hvad Jack Delroys gæster bringer til showet.

Et lille hint om begivenhederne: De er ikke rigtig af denne verden. Og ikke alle vil overleve dem!

Late Night with the Devil – Anmeldelse | Djævelsk Halloween-gyserfilm

David Dastmalchian stråler som Jack Delroy

Ikke alene gør David Dastmalchian sig godt som en meget troværdig Late Night-vært, men han fremstår også som meget imødekommende og venlig. Mens vi har set David Dastmalchian i alle slags roller, har han ofte spillet skurke eller nogen, der har været forpint og plaget.

Du genkender måske David Dastmalchian fra ret nyere film. Fra The Last Voyage of the Demeter, Oppenheimer, The Boogeyman og The Boston Strangler til Dune, The Suicide Squad og Bird Box. Han spiller altid fascinerende karakterer, men portrætterer sjældent en “normal” fyr.

Man kan godt argumentere for, at en Late Night talkshow-vært ikke er en gennemsnitsmand. Det er dog præcis den slags person, Jack Delroy fra “Night Owls” er. Den slags person, du ikke har noget imod at invitere ind i din stue sent om aftenen.

Selvfølgelig er David Dastmalchian ikke den eneste skuespiller i denne gyserfilm. Der er en fantastisk rollebesætning i alle birollerne. Blandt dem er Laura Gordon (Reckoning-miniserien), Ian Bliss (The Matrix Reloaded), Christopher Kirby (Apples Never Fall), Georgina Haig (Archive 81) og Steve Mouzakis (The Stranger).

Se Late Night with the Devil i hjemmebiografen nu

Manuskriptforfatter-instruktør-duoen brødrene Cairnes er filmskaberne bag denne nye gyserperle. De australske brødre Colin og Cameron Cairnes (100 Bloody AcresScare Campaign) har et godt øje og lækker fornemmelse for gys.

Naturligvis til både gavn og glæde for alle os gyserfans.

Dette er nok deres mest gennemførte film indtil videre – selvom det naturligvis er en subjektiv påstand. Selv IMDb-vurderingerne er høje for denne film, og jeg antager (og håber!) at de vil forblive høje, da Late Night with the Devil fortjener det.

Bedømmelser, anmeldelser og en masse streaminger er nødvendige for, at der kan laves flere film. På baggrund af denne film håber jeg at se mere fra Cairnes brødrene i den nærmeste fremtid!

I USA kom denne film først i biografen og få uger senere på streamingtjenesten Shudder. Herhjemme udkommer den i første omgang kun digtalt, så du kan vælge at købe eller leje den til visning hjemme i tv-stuen.

Late Night with the Devil udkommer digitalt i Danmark fra 2. september 2024.

FAKTA

VOD-premiere: 2. september 2024 (køb) | 16. september 2024 (leje)
Instruktører: Colin Cairnes & Cameron Cairnes
Medvirkende: David Dastmalchian, Laura Gordon, Ian Bliss, Fayssal Bazzi, Ingrid Torelli, Rhys Auteri, Georgina Haig

Plot

Johnny Carsons rival Jack Delroy er vært for aften-talkshowet ‘Night Owls’, der længe har været en tro følgesvend til søvnløse seere rundt om i landet. Men seertallene for programmet er faldet siden Jacks elskede kones tragiske død. Desperat efter at få succes, planlægger Jack den 31. oktober 1977 en særlig Halloween-special – uvidende om, at han er ved at slippe ondskaben løs i stuerne i Amerika.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg