Virkelig ulykker på gyserfilm-produktioner er ikke ligefrem et ukendt fænomen. Der er faktisk mange historier og spøjse hændelser, så vi har set på nogle af de kendte sande historier og filmoptagelse-myter. Læs om dem her!

Flere virkelige ulykker på gyserfilm-produktioner og andre mystiske hændelser har fundet sted under optagelserne af gyserfilm. Det har skabt rygter om, at nogle filmproduktioner var forbandede.

Er det bare folks fantasi, der er ude på et overdrev, eller kan der være noget om det? Det må du selv bedømme. Vi har i hvert fald fundet en række af dem herunder.

Her følger nogle af de mest uhyggelige eksempler på ulykker på gyserfilm-filmoptagelser:

Virkelige ulykker på gyserfilm-optagelser

The Crow (1994)

Skuespilleren Brandon Lee, søn af Bruce Lee, blev tragisk dræbt på filmsettet, da en rekvisitpistol ved et uheld affyrede en rigtig kugle under optagelserne.

Lee døde senere af sine skader, hvilket chokerede både holdet og hans fans. Denne tragiske ulykke gjorde filmen berygtet i filmhistorien​.

Netop her i 2024 er der kommet en ny The Crow, hvor hovedrollen i stedet spilles af Bill Skarsgård. Han overlevede (heldigvis!) at være med i produktionen.

Poltergeist (1982)

Denne klassiker blev kendt for en række tragiske hændelser. Heather O’Rourke, den unge stjerne i filmen, døde som 12-årig af hjertestop forårsaget af septisk shock efter at have spillet Carol Ann i Poltergeist 1, 2 og 3.

Dominique Dunne, der spillede hendes søster, blev myrdet af sin ekskæreste kun 5 måneder efter filmens amerikanske premiere. Mange begyndte derfor at tale om en forbandelse omkring “Poltergeist“-filmene.

Poltergeist fik en remake i 2015, hvor den virkelige ulykke nok “bare” var selve filmen.

Eksorcisten (1973)

Under optagelserne udbrød en brand, der ødelagde næsten hele filmsettet, hvilket tvang produktionen til at starte forfra. Desuden døde skuespilleren Jack MacGowran kort efter at have afsluttet sine scener, og andre på produktionen blev også ramt af ulykker.

Herunder kom Ellen Burstyn ret voldsomt til skade med sin ryg under et stunt. Hun vendte dog alligevel tilbage 50 år senere i The Exorcist: Believer (2023).

Filmen fik efterfølgende ry for at være hjemsøgt.

Tegnet (1976)

Denne film oplevede adskillige frygtelige hændelser under produktionen. Flere på produktionen blev ramt af ulykker, herunder et tragisk flystyrt, der kostede flere medarbejdere livet.

Andre oplevede uheld som bilulykker og fly, der blev ramt af lyn. Disse uhyggelige sammentræf fik mange til at tro på, at filmen var under en ond forbandelse​.

Også denne film har for nyligt fået en tilføjelse. Det blev en prequel med titlen The First Omen (2024).

The Twilight Zone: The Movie (1983)

Denne film havde en af ​​de mest tragiske og velkendte ulykker i Hollywoods historie.

Under optagelserne af et segment fra Vietnamkrigen styrtede en helikopter ned på grund af specialeffekteksplosioner, der gik i gang på det forkerte tidspunkt.

Skuespilleren Vic Morrow og de to barneskuespillere, Myca Dinh Le og Renee Chen, blev dræbt, da helikopterens rotorblade ramte dem. Denne hændelse førte til massive retssager og ændringer i sikkerhedsprotokoller på filmoptagelser.

The Conjuring (2013)

Skuespilleren Vera Farmiga (Bates Motel) nægtede at tage manuskriptet med hjem, da hun følte sig utryg. Flere uforklarlige hændelser fandt sted, som da instruktør James Wans hund begyndte at gø mod ingenting, og mystiske skader opstod på Farmigas computer​.

Alle disse hændelser har bidraget til en atmosfære af frygt og mystik omkring mange gyserfilm og deres produktioner, hvor virkelighedens tragedier til tider synes mere skræmmende end selve filmene.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg