REBEL RIDGE på Netflix er en ny thriller fra Green Room-instruktøren Jeremy Saulnier. Den fokuserer på moral og korruption, og selvom spilletiden kan virke lang, passer den perfekt til historien. Læs vores fulde Rebel Ridge-filmanmeldelse her!

REBEL RIDGE er en ny Netflix-thriller fra instruktøren af ​​Green Room, Jeremy Saulnier. Selvom denne film bestemt er en thriller og actionfilm, kommer drama- og krimihistorien også i centrum.

Som sådan bliver det en historie om, hvad der er rigtigt og forkert. Moral og korruption. Dog – og det var her, den for alvor fangede mig – formår den også at sætte fokus på de mange gråzoner. Det kunne jeg rigtig godt lide.

Så meget, at selv den 2-timer og 11-minutters spilletid fungerede.

Læs videre på vores Rebel Ridge-filmanmeldelse nedenfor. Den havde premiere på Netflix den 6. september 2024.

Betjente der tryner en hel by

Jeg må indrømme, at jeg forventede, dette var en ny version af First Blood, så jeg regnede med en John Rambo-type, men det var ikke helt tilfældet. Det er stadig en film med masser af action og vold, men det blodige er der skruet ned for.

Dette skyldes den måde, vores hovedperson kæmper på. Han undgår så vidt muligt våben for at holde både skader og tilskadekomne på et minimum.

Da Terry Richmond (Aaron Pierre) cykler ind i en lille by, er han på vej for at hjælpe sin fætter. Han aner dog ikke, hvad han går ind til.

Mens den tidligere marinesoldat er på vej for at kautionere for sin fætter og få ham ud af fængslet, bliver han slynget af sin cykel af en politibil. Da de ser, at han har en masse kontanter på sig, beslutter de, at de hellere må holde fast i de penge.

De kunne jo være resultatet af kriminel aktivitet. Og intet Terry siger, vil overbevise dem om andet. Ikke engang beviser for, hvor pengene kom fra. Det kunne jo også være bedrageri.

Rebel Ridge (2024) – Anmeldelse | Netflix Thriller

Korruption og overlevelse

Som tidligere nævnt fokuserer hovedhistorien i Rebel Ridge på moral og korruption. Den tidligere marinesoldat befinder sig i centrum af en stor sammensværgelse, der involverer personer på alle niveauer i byen Shelby Springs.

Heldigvis er der også gode mennesker i denne by, som kan hjælpe ham med at håndtere et net af småbyskorruption. Han er dog nødt til at rykke hurtigt, da hans fætter er på vej til et nyt fængsel, hvor hans liv står på spil.

Inden længe befinder Terry sig i en konflikt med den lokale politichef Sandy Burnee (Don Johnson). Blandt dem, der hjælper Terry, er justitssekretæren Summer McBride (AnnaSophia Robb).

I andre biroller får vi James Cromwell som dommeren i Shelby Springs. Desuden medvirker David Denman (Eric), Emory Cohen (Florida Man), Steve Zissis (The Changeling) og Zsané Jhé.

Se Rebel Ridge på Netflix

Rebel Ridge kommer fra den anerkendte forfatter-instruktør Jeremy Saulnier. Han har tidligere lavet Green Room, Blue Ruin og Hold The Dark.

For mig fungerer denne film takket være den meget menneskelige tilgang til historien. I stedet for “bare” at være en historie, hvor vold og action hele tiden er i højsædet. Bevares, det er da stadig en stor del af filmen, men den reelle historie er også ret god.

Jeremy Saulnier talte om at arbejde med en “mindre skala, større effekt” med Rebel Ridge, hvilket beskriver det perfekt. Den er meget mere organisk og autentisk i sin tilgang.

Og hvis du finder det hele vildt overdrevet (altså kernehistorien), så tjek bare afsnit 2 af Worst Ex Ever på Netflix. Den viser, hvor nemt du kan komme i problemer med loven på grund af andres beslutning om at blande sig i dit liv.

Og den viser også, hvor svært det er at komme ud af problemerne igen. Noget mange true crime-dokumentarer også har fokuseret på. Så se gerne denne pulserende thriller om at kæmpe for retfærdighed.

Fantastisk handling og en historie, der byder på mere end den gængse action-thriller. Vi giver ikke halve splatter her, men hvis vi gjorde, ville den ligge på 4½ ud af 6.

REBEL RIDGE er på Netflix fra den 6. september 2024.

FAKTA

Instruktør: Jeremy Saulnier
Manuskript: Jeremy Saulnier
Medvirkende: Aaron Pierre, Don Johnson, AnnaSophia Robb, David Denman, Emory Cohen, Steve Zissis, Zsané Jhé, Dana Lee, James Cromwell

Plot

En tidligere marinesoldat trodser korruptionen i en lille by, hvor det lokale politi uretmæssigt beslaglægger den pose kontanter, han skal bruge til sin fætters kaution.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg